Hemma igen men ständigt borta!

Nu är jag (äntligen) hemma igen efter alla resor jag har gjort det senaste. Även om jag är hemma nu, så är det sällan jag verkligen ÄR hemma, i huset. Oftast är det skolan som tar en massa massa tid, eller så tröttar den ut en så att när jag väl kommer hem känns det som om jag är borta i alla fall. Det är så mycket att tänka på att hjärnan inte känns inkopplad på rätt sätt. Sedan är jag ju inte hemma jämt heller, och det har blivit mycket mer av att vara borta på den senaste tiden också... Det har blivit en del på stan, hos kompisarna som bor på olika håll runt stan och så har det blivit en del konserter också... Är jag inte i Öjersjö och umgås med folket där är jag i Bollebygd eller numera i Backatorp också. Det blir en hel del åkande med andra ord och med det mindre tid hemma. Nu är det dessutom sommar snart och då finns tiden där, jag kommer kunna göra allt det där jag verkligen vill göra, umgås med alla dem jag verkligen vill umgås med, utan att jag känner att tiden försvinner och några blir lidande av det. På tal om konserter. Det har det blivit en hel del av det senaste också! Om man räknar Mamma Mia som en konsert så var jag på den för ett par veckor sedan, igår var jag på Hammerfall på Liseberg med en massa personer, (det borde nästan bli ett inlägg bara om det^^) ikväll ska jag gå på musikteater, Bröderna Lejonhjärta sätts upp på operan, och i morgon ska jag dra med mig Hammar på Martin Stenmarck när han spelar på Liseberg tänkte jag =) Det är en konsert jag verkligen inte vill missa! Jag älskar Martin Stenmarck, han är så himla bra och han har så fina låtar. I morgon kommer jag dessutom att klippa mig, så jag hoppas verkligen att det blir bra! I morgon har jag mitt sista prov för det här skolåret :D Det är det skriftliga nationella i tyska, det tror jag att jag kommer klara iallafall relativt bra... Nu måsta jag gå och göra mig klar!

Pusshej /Sandra

Sitter i skolan...

Den här dagen har varit seg... Började 8 med nationellt prov i tyska, läsa och lyssna, jag tror att det gick bra, sedan hade jag håltimme, sedan engelska då vi fick reda på resultaten på de nationella där, jag fick ett tsrkat och bra VG, och jag är nöjd med det. Vi fick gå efter att vi fått resultaten, så då fick vi håltimme innan idrotten också. Då skulle vi haft teori, men så var vår lärare sjuk och vikarien trodde att vi skulle ha elevledd lektion i volleyboll, det var allmän förvirring, så då fick vi gå tidigare då med. Eftersom jag inte har något ind-val så slutar jag efter gympan, men min första buss går inte förän 13:48, så därför hamnade jag här. Dagen har i stort sett ut som en schweizerost, bara full av hål. Ibland kan det vara bra, men inte idag... Jobbigt att bara vänta hela tiden! Nu ska jag hem och packa klart, sedan åker jag mot Säve klockan 18:30. London, here I come! :D

"Du är så vacker att Sinatra skulle ha fallit..."
Ännu ett Håkancitat...

Nu åker jag hem! Puss /Sandra

Min klänning =) Håkan-tankar, London och lite annat...

 image9
Här kommer bilden på min nya klänning som jag utlovat :) Jag är jättenöjd, och jag kommer ha den på skolavslutningen... Jag kommer inte ihåg när jag hade klänning då sist... :S Men i år blir det, och jag tycker om det! Det kommer kännas lite ovant i början tror jag, men jag vänjer mig nog^^

Jag fick idag också reda på när vi tar studenten! Den fjärde juni 2008 smäller det för oss nuvarande tvåor på Hulebäck! Bara så att ni vet ;)

Jag läste på Lisas blogg och fann ett nästan glömt citat från Håkan... Jag har tidigare varit helt Håkan-frälst som de flesta av er säkert vet, men det har blivit allt mindre håkan nu på slutet, på gott och ont. Annan musik har tagit över hans tidigare så självklara plats i mina öron, Takida är ett stort skäl till min lite förändrade musiksmak... I böjan när jag lärde känna David och Simon bl.a. så var jag tydligen "Lauras håkankompis" för dem^^ Nu är jag tack och lov Sandra. Nu kommer iaf citatet!

"Blir man riktigt kär ger man upp allt. Det har jag läst."
Håkan Hellström

Jag tycker bara att det är så fint sagt, så nu tar jag upp det ur minnets arkiv, dammar av det lite grann och postar det här. Jag tror dessutom att det stämmer... Man blir allt lite knasig tror jag.

Nu har jag återigen packat min väska för att ge mig av ut i Europa  =) I morgon bär det av emot London med orkestern! Det ska bli så kul! Vi kommer ägna hela lördagen åt sightseeing och shopping i London, på söndagen har vi två spelningar inplanerade, en i en kyrka och en utanför Ostindiefararen! Det tycker jag ska bli jättekul att spela där! :D Det är ändå lite coolt!

Nationella i tyska i morgon, läsa och lyssna, lite nervös, men jag tror att det kommer gå bra, det är inte de delar jag har svårast för... Önska mig lycka till ;)
Nu ska jag sova, det behövs efter den här gen med ^^
Puss OCH kram! (och god natt)
/Sandra

Sitter i skolan...

Nu sitter jag i datasalen i skolan och väntar på att lektionen ska börja... Segt när man har en massa långa raster tycker jag. Sedan efter det har jag tyska i en och en halv timme, innan jag kan stressa till bussen för att ta mig hem innan jag ska gå igen. Då ska jag till orkestern och när jag är hemma igen måste jag PLUGGA. JAg har nationella i matte B i morgon, och det måste jag verkligen fortsätta plugga till, sedan har jag en redovisning i historian i morgon, och fler prov senare i veckan... Om jag överlever kommer jag att bli lycklig :P Men jag har torsdag att se fram emot ;) Och sen så åker ju vi i orkestern till London på fredag! Gud vad det ska bli kul!

Vädret ute ser ut att vara rätt fint, soligt, men antagligen lite kallt. Jag vill ha sommar, sol och VARMT! Jaja, vi hörs senare antar jag...
Pusshej /Sandra

Avslutningskläder

Idag har jag varit ute och handlat mer kläder, och jag känner att jag är ute i mycket god tid med avslutningskläderna! Sedan tidigare har ju mina vita linnebyxor som jag hade tänkt ha, men idag köpte jag en klänning! En jättefin vit kort klänning. Jag trodde inte att skulle köpa en klänning i första taget, men jag har överbevisat mig själv! Nu har jag alltså en outfit för kallare/blötare väder och en för sol och vackert väder! Det känns bra tycker jag. Förra året var jag ute alltför sent med att köpa kläder enligt mitt tycke och smak. Då hade jag mina fina randiga byxor och en vot tröja som jag köpte några dagar innan vi slutade, och det ledde till att jag inte var jättenöjd med min klädsel, men i år blir det ändring! Jag lägger upp bilder så snart som möjligt!

Nu måste jag plugga, annars kvävs jag under läxorna ;P

Puss /Sandra

Förlåt

Förlåt alla som jag har gjort besvikna på ett eller annat sätt det senaste, det har inte varit meningen, antingen så har jag inte tänkt alls eller så har jag tänkt för mycket på andra saker. Många saker har vi redan rett ut, men andra saker kommer nog bara rinna ut i sanden för att vi tolkar händelserna på olika sätt. Om det nu är något jag missat så kan ni ju ta det här som en förklaring/ursäkt. Jag har haft en tendens att snurra till saker ibland, och jag har inte riktigt fattat allt själv... Jaja, allt glömt och förlåtet, hoppas jag!

Ha det jättebra! Puss/s

Sova!

Nu ska jag verkligen sova! Jag går nu... Promise!

Efter många inlägg idag, så lämnar jag datorn.
Pusshej /Sandra

En låttext till...

Nu kommer texten till den låt som fick mig att börja lyssna på Stefan Andersson. Jag hörde den på radion en kväll då jag skulle sova och jag tror att jag blev frälst. Den känslan när man hör en underbar låt första gången... Den går knappt att beskriva... Jag älskar den fortfarande.

Dear God - Stefan Andersson 

Dear god
did you throw away the toys
you played with as a boy
because you got to old 

Dear god
you're not easy to believe in
not easy to deny
I'm caught up in between. 

Oh lord,
why keep the truth in chains?
it's gettin' to my brain
though you're the one insaine. 

Dear god
forgive the little man
who doesn't understand
such a great masterplan 

[Chorus]
I thought I heard you say
situation is under control
just sit back, relax
and let me take you home
The situation is under control
I've been trained for years
for situations like this 

Dear god
where the hell where you today
I shouted out your name
a friend just passed away 

Dear god
it might mean nothing to you
but everything to me
this is my life you see 

Oh lord
are you punishing today
things I might have said
or done yesterday 

Dear god
forgive the little man
who doesn't understand
such a great masterplan 

[Chorus]
I thought I heard you say
situation is under control
just sit back, relax
and let me take you home
The situation is under control
I've been trained for years
for situations like this 

Shalalalala..

Favoritlåt!

Här kommer texetn till en av mina absoluta favoritlåtar. Jag har gillat den ända sedan jag hörde den första gången på skivan och nu får ni ta del av den också. Läs och njut och lyssna på låten om ni kan!

Martin Stenmarck - Om du rör mig dör jag 

Jag kan se dig även om jag blundar
När du rör mig en fjärils lätta vingar
Och jag vet du är min
Här och nu 

När du viskar kärlek i mitt öra andas natten
Och skogens alla fåglar i en kör för oss
Här och nu 

Det finns nätter som jag helst av allt vill glömma
Där det fula lever kvar
Men vad gör det nu, jag kan känna dig
Och du gör mig underbar 

Jag vill leva lycklig här på jorden
Jag vill höra när du säger orden
Bara du och jag, här och nu

Höra när du säger orden
Bara du och jag
Här och nu
 
Jag vill resa
Flyga över haven vid din sida, låta vinden fylla seglen
Dela allt med dig
Här och nu 

Och jag vill drömma
Leva dina drömmar när du sover
Och andas dina lugna andetag, hos mig
Här och nu 

Och du är våren, efter långa kalla vintern
Och du värmer hela mig
Som ett ljummet regn, att dansa i
Och leka som ett barn 

Jag kan se dig även om jag blundar
När du rör mig en fjärils lätta vingar
Och jag vet du är min
Här och nu
Som en fjärils lätta vingar
Ja jag vet, du är min
Här och nu
Med fjäderlätta fingrar
Ja jag vet du är min

Här och nu


Musik

Takida igår. Mamma Mia i morgon. Stefan Andersson i somras. Håkan i höst. Du i tisdags <3
Takidas nya i onsdags. Bach på svenska igår. Alt står och går om vart annat, allt lika bra. Precis som vi. Och ni.


Trött. På väg bort. Orkar? Underbart! Bryr mig?

Ska åka bort. Igen
Bort från skolan och hemmet och familjen.
Och dig. Och er. Det är värst.
En ny stor stad att upptäcka, det är bäst!
Tre prov, en inlämning och en redovisning i veckan.
Det är sämst.
Historian är klar, lättnad!
Biobiljetterna är inte bokade, ovisshet, vad händer?

Ska vi? Orkar vi? Hinner vi?
Ny musik, underbart, variation krävs.
Bara sjunka in i det nya och svepas med, njuta, lyssna, ta in.
Toner som berör. Underbara.
Skolan, ångesten, tröttheten
Ibland där, ibland inte, men alltid DÄR.
Vågar, men vågar inte, bryr mig, men...
Att orka allt, hur orkar man?
Med er.
Natinella prov. Matte B. ÅNGEST.
Solen är bäst, men havet bättre.
Havet, dit vill jag. Nu. Direkt.
Tänka. Sitta, fundera.
Ansvar, ta sig upp på morgonen.

Släpa tunga fötter till bussen.

Tänka positivt.

Om jag kunde drömma skulle jag drömma om dig.

Virrvarr, en dit, en hit. Kaos.

Klarhet.

Saker att se fram emot! Det hjälper det mesta.

Suck. Suck. Och hinna pusta ut innan man tar nya tag.

Planer. Sova.

Det ska jag göra nu. Och drömma om dig.

Hej.


Detta får mig att må bra

Våren
Känslorna
Musiken
Kärlek
Vännerna
Solen
Sommar

Då mår man bra...

Söt när man var liten!

image7
Idag har jag, och även Hammar till viss del, gått igenom gamla kort till ett projekt jag har. Jag har hittat ett kort som jag fullkomligen älskar nu! Det bevisar hur söt man var när man var liten och att man faktiskt kan vara fotogenisk ibland även om man inte kan tro det^^. Ska lägga upp den så snart jag kan, det blir antagligen ett kort på kortet, har inte scannern tillgänglig för tillfället, dessutom så kan jag inte med den... Jag tror att jag är ca tio år på bilden och den är tagen hos farmor och farfar i Haverö, Medelpad. Det blir till och med i detta inlägg som bilden kommer märker jag nu! Bilden är lite gul, men det är den bara för att jag var tvungen att ta utan blixt, hade jag gjort det så hade det blivit ett stort blänk i bilden, och det är ju itne så snyggt... Gillar den iaf mkt!

Ses och hörs en annan gång,
puss /s

Hemma igen!

Hej, nu är vi hemma igen!
Jag håller på att packa upp i dag, allt som har varit nere i Tyskland ska upp igen och läggas på rätt plats. Det är så skönt att vara hemma igen! Sova i sin egen säng, umgås med personerna man älskar, kunna sova lite längre än till sju varje dag i en hel vecka... Man märker först när man är borta hur bra man har det när man är hemma.

Tyskland var så roligt! Det är vissa saker som kommer att hänga kvar längre än andra, och här är några av dem:
1. Die Prinzen! Jag tycker inte att de är så bra, men de spelades en hel del på videon i bussen, och efter det så kunde ju alla låtarna så det sjöngs en hel del också... Popmusik, Millionär (?), Deutschland m.fl. De kommer stanna kvar en tid tror jag!
2. Turmbesteigungen! Enligt Simon, inte ett ord, det är ett verb =) Det är ett verb, och det betyder tornbestigning, alltså att man går upp i en massa torn. Det gjorde vi verkligen!
3. Einfache klasse! Frida och Sara... Jag gillar den minen som servitören gjorde när Frida utbrast "einfache klasse!" och såg jätteglad ut! Tummarna upp Frida!
4. Fimpen. Bussen vi färdades i är så liten så att den kallas "Fimpen" av dem på bussbolaget =) Bosse busschaufför var också duktig på att köra bussen genom först Sverige, sedan Danmark och slutligen Tyskland.
5. Brätzel. Första gången jag åt Brätzel var i Stralsund den 7/5-2007. Alltså i måndags, och det var mycket gott. det smakar som stora, mjuka salta pinnar.
6. Crepes! Sofia och Laura fick inte några crepes :(  Konstigt att det intefinns ett enda crepesstånd i en stad som Rostock!

Igår var jag i Öjersjö och kollade på Melodifestivalen med Laura, David W, David N, Simon och Viktor. Vi hade det jättetrevligt, bortsett ifrån själva tävlingen. Den var dålig kort sagt. Nog om den, sällskapet var lika bra som tävlingen var dålig! Vi var faktiskt jätteseriösa med poängtabeller och grejer...

Måste fortsätta med rummet nu,
Pusshej /Sandra

Halo!

image2Takida kommer snart att ge ut sin nya singel Halo, närmare bestämt kommer den att vara ute i butikerna den 16 april. Precis en månad senare, den 16 maj, kommer deras nya album som ännu inte har ett namn. Jag har ju nästan lyssnat sönder det gamla albumet ...Make you breath, så det är verkligen dags för ett nytt! Jag blev så glad när jag på deras hemsida hittade ett klipp från låten, visserligen extremt kort men ändå, och det verkar mycket lovande! Jag blev ännu gladare när jag sökte på Youtube och hittade en inspelning av singeln och då lät det väldigt bra! Den hade världspremiär på en radiokanal som heter Bandit Roch en fredag för ett par veckor sedan klockan 7,45, men då kan man ju inte lyssna på en kanal som sänds över internet, för då sitter man ju i skolan och väntar på att tyskan ska börja. Dumt det. Då får man istället ta till andra åtgärder, tex söka på intenet.

Nu är det bara knappt två veckor kvar tills jag kan köpa singeln i affären, så det är bara att hålla ut tills dess!
Om ni vill höra låten så lyssna här: http://www.youtube.com/watch?v=CwqaK4m_88o

Puss och god natt /Sandra

Det här inlägget skrev jag innan den 16 april, men jag publicerade det aldrig. Det tänker jag göra nu. Halo är grymt bra! Lyssna på den om ni får tillfälle! Jag har dessutom bokat skivan, så den kommer att ligga i min brevlåda den 16 maj, med ett extra fint fodral och signaturer! Längtar dit, verkligen!

Ha det bra! Kram /s

Hej Alla!

Nu gissar jag att det är en hel del nya som läser här, som såg att jag nu var öppen och generös med att tala om bloggen på min bilddagbok... HEJ PÅ ER!!! Hej på er också som sedan innan fått förtroendet att läsa... Jag har blivit ganska öppen med mitt privatliv det senaste märker jag, bilddagboken är ju inte direkt privat, det är inte heller bloggandet numera. Jag är faktiskt lite stolt över mig själv! Vilka är det egentligen som läser här? Det skulle vara lite trevligt att veta det... Och även hur och när ni fick reda på det...

Nu ska jag återgå till packandet inför Tyskland tänkte jag, men vi hörs nog en gång till innan jag åker.
Puss och Kram /Sandra

Packdag

Idag ska det (nästan) bara packas innan det bär av till Tyskland med tyskan i morgon! Packa, trycka ner, packa upp, kämpa för att få ner allt som måste ner... Ni vet nog hur det är kan jag tänka mig! Nej, nu måste jag gå en sväng för att packa lite...

Puss så länge! /S

RSS 2.0