Ny musik

Det är ju alltid lite kul med ny och bra musik. Det är det som jag ny har suttit och pysslat med under kvällen. Det är faktiskt värre än vad man tror. Jag har bara 512 mb att fylla med musik och det är svårt att välja vilka låtar som inte platsar mer. Nu är jag iallafall klar efter en del tuffa situationer och jag tror att jag klarar mig bra nu :) En del Winnerbäck tillkom och så även Hoobastank. Lite annat smått och gott blev det också. Har 119 låtar på mp3:n nu. Det blir nog bra med det. När dessutom programmet jag har till min mp3 inte vill inse att jag faktiskt har kopplat in den. Den säger bara "disconnected" även om datorn har tagit emot den... Det är inte så roligt. Jag fick ett tips om att det kanske är mediaplayer som stör ut det hela, och mycket riktigt, när mediaplayer stängde ner sig självt av någon skum anledning så funkade det ju igen! Ska nog sluta använda det programmet och köra all musik i winamp istället. Det funkar bättre. Aja, det löste sig iallafall och jag har ny bra musik på mp3:n nu!

Ha det bra /S

Casing cars

"If i lay here, if i just lay here... would you lay with me, and just forget the world"

Underbar, jag säger bara det! Om det är någon av er som läser min blogg som bara råkar ha den på sin dator så kan ni ju tipsa mig... Älskar den! Så vacker är den, den är verkligen jättefin.

Pusshej, nu ska jag släpa mig in i duschen!

Ha det bra /Sandra


Harry Potter

Den nya filmen var faktiskt mycket bra! Det jag märkte när jag såg den var att det var en halv evighet sedan jag läste boken så jag kommer nästan inte ihåg vad det var som skulle hända i filmen Det var nog bra för jag brukar anmärka på en hel del saker när jag ser filmer som är böcker ifrån början. Det är lite småjobbigt, men nu blev det ju bra. Se den, den är helt klart sevärd!

Nu ska jag försöka sova!

Puss och kram /Sandra

Dagboken

Jag är så glad att jag har den. Nu har jag bara en sida kvar i den jag för tillfället skriver i, så snart får jag börja om på nya blad. Jag har kommit in i en dagboksperiod i mitt liv just nu. Den 11 juni kom jag fram till att det var allt för länge sedan jag skrev dagbok, det kanske var dags att ta upp det igen. Så då gjorde jag det. Jag började skriva en massa och märkte då hur skönt det var att få ner de allra mest privata tankarna på pränt. Sedan den 11 juni har jag skrivit mycket. Jag räknade för ett tag sedan och jag tror att jag kom fram till att jag skrivit ungefär 55 sidor. Ungefär varannan dag har jag satt mig ner, slagit upp boken och börjat skriva. Ibland har det gått trögt och ibland har pennan bara flugit över bladen och varit svår att stoppa. Själv tycker jag att det är viktigt att inte ge upp de gånger det går lite trögare, det är de som gör att det istället går lättare en annan gång. Jag var nästan nära att ge upp nu i veckan. Jag hade verkligen jättesvårt för att sätta mig ner och skriva det jag kände mig tvungen att skriva om. Jag skjöt på det istället, men det gjorde det bara värre. När jag väl tog tag i det gick det mycket lättare än vad jag trodde att det skulle gå, det var så himla skönt att bara skriva! Jag kan känna mig tvungen att skriva ibland och då jag inte gör det får jag nästan dåligt samvete för att jag inte gör det. Det är inte bra. Nu skrev jag och det var så skönt. Pennan bara rann över pappret och dte var svårt att sluta. sex eller sju sidor blev det nog tillslut. Ikväll eller inatt, beroende på när jag kommer hem från bion skriver jag nog mitt sista inlägg i den gamla dagboken. Det kommer kännas lite svårt att den är slut, men samtidigt bra att börja på något nytt. Det känns spännande på något sätt. Som att börja på ett nytt kapitel. Får se när jag börjar använda den nya, det kanske blir i morgon eller kanske rent av direkt efter att jag avslutat den gamla. Det märker vi. Eller det märker JAG, för det är ju ingen annan som komemr få tillfälle att läsa min dagbok, så det mäker jag. Om någon skulle läsa min dagbok vet jag inte riktigt hur jag skulle reagera. Såklart skulle jag bli fruktansvärt arg och besviken, men sen beror det faktiskt lite på vem det är som läser den, och vad de läser. Vissa ilägg är ju såklart mycker känsligare än andra. Vissa skulle jag kanske kunna låta vissa läsa redan nu, men andra skulle jag aldrig låta en själ läsa eller ens komma i närheten av, så privata är de. Det finns olika grader av privathet i min dagbok...

Jag är oerhört glad att jag har den, en som inte dömer det man skriver, gör och tänker. En som bara "lyssnar" och inte pratar och ifrågasätter. Den enda man behöver ta ansvar inför och skämmas för om man nu måste/behöver göra det är sig själv när man så småningom läser det man har skrivit. Själv är jag rätt dålig på att läsa om det jag skrev för ett tag sedan. Jag har läst vissa bitar, men långt ifrån allt. Det kommer nog en tid när jag läser allt, men det får vara för nu. Jag lämnar det som det är så läser jag det när jag verkligen känner för det istället.

Ha det bäst /Sandra

Nya Harry Potter idag!

Det blir bio för mig idag, det är dags att gå på den nya Harry Potter-filmen! Det är jag, Henrik och en massa fler från "gänget" som ska gå. Jag brukar ju inte vara överförtjust i filmerna, men det är ändå något visst med att se dem på bio. Den förra hade de ju gjort rätt bra tycker jag. Det är inte förän vid 21 som filmen börjar, men jag ska dra mig mot Henrik så fort jag har ätit och gjort mig i ordning. Det ska bli mycket trevligt, får se vad jag tycker om filmen sen bara ;)

Ha det bra tills vidare!
Puss och kram /Sandra

IQ-test...

Hittade ett IQ-test på internet förut... Det var lite kul att testa tycker jag, men det var en aning jobbigt att göra ;p Det tog rätt lång tid, men tid har man ju gott om.

Till IQ-testet 

Mitt resultat blev 118, över medel :) Känns bra att man är lite smart :P

Gör det och se vad ni får...

Ha det bra /Sandra

Dans med svåra steg

"Och du fick höra att livet var en dans på rosor och det blev en dans som stack dig hårt." Vilket citat! Gillar det jättemycket, det kommer ifrån Fröken Svår, en låt från Winnerbäcks platta "En dans med svåra steg".

Vet ni vad? Det regnar ute! Jag tror att det har varit sådant här väder konstant sedan midsommar ungefär och jag är trött på det! Såå trött, man blir ju bara blöt och kall och det vill man ju inte vara!

Nu ska jag vara lite duktig tror jag och göra lite andra saker... Skriver kanske mera sedan.

Puss o kram /Sandra

Det funkar!

Coolt, min blogg gör som jag vill igen! Dock har jag fortfarande ingen kalender men nu har jag vant mig vid det så jag orkar inte leta reda på funktionen där man fixar till det. Det får vara som det är nu.

Regn, regn och åter regn...

För oss här i de södra delarna skiner solen endast med sin frånvaro. Istället är det regnet och blåsten som regerar. Idag har vi haft ett underbart väder bestående av regn, isande vindar och underbara kylslagna 13 grader. Underbart med svensk sommar när den är så här tycker ni inte?!? Mig tilltalar det verkligen inte! Man blir uttråkad av att sitta inne hela dagarna och om man går ut blir man bara blöt och kall. Ingen vist med sådant här väder alls! I norr däremot har de det jättebra! Både varmt och sol. Så som det ska vara. När vi åker upp till farmor och farfar om två veckor kommer det fina vädret säker vara som bortblåst där och det kommer vara nerblåst hit. Så jag kommer säkert bara ha en sommar av regn och ingen sol om jag har otur. Eller så har jag tur och det fina vädret håller i sig här, det delar bara med sig lite grann ner hit. Det låter som en bra ide tycker jag!

Hej hopp
Kram /Sandra

När tiden borde finnas finns den inte.

Det är lite konstigt faktiskt. På sommaren då alla är lediga och borde ha en massa tid över är då det är svårast att få tag i folk. Under terminerna i skolan ser man alltid dem i samma klass och skola nästan varje dag och annars så går det rätt bra att få lite tid efter skolan då de dagar då man slutar tidigt att träffa de andra kompisarna och folk man vill träffa. På sommaren är det nästan stört omöjligt att hinna med eller passa in dem man vill träffa. Antingen jobbar de så att man bara kan träffas på helgerna eller så hinner man inte för man måste hem innan man ska stupa i säng igen. Bortresta är det många som är också, på ett eller annat håll. När man själv väl är hemma hinner man med allt och ingenting men det gör inte de andra, upptagna som de är. På helgerna är få hemma. När alla väl är lediga och hemma och tillgängliga reser jag bort. Man hittar gemensamma lediga dagar veckan innan sommarlovet är slut. Det är ju nu man borde skulle kunna umgås med kompisarna dagarna långa och bara gå hem för att sova och äta. Nu när varken läxor, inlämningar, prov eller skolan nästa dag finns där som en gnagande känsla i magen. Nu när tiden borde finnas finns den inte. När skolan börjar är alla iallafall hemma. Det är väl det som man får tänka på då. Än finns tiden innan skolan börjar. Det är tid kvar att göra det man vill.

Ha det bra i sommarkvällen, den regniga.
Kram /Sandra

Om mig...

ÄR DU.. (just nu)

[ ] jätte glad
[x] kär
[x] glad
[ ] trött
[ ] vild
[x] lugn
[ ] nervös
[x] uttråkad
[ ] irriterad
[ ] ledsen
[ ] besviken
[ ] arg
[ ] sjuk
[ ] stressad
[ ] förvirrad
[ ] sårad
[ ] olyckligt kärHAR DU..

FOLKÖL I KYLEN: Nej
NÅGOT HUSDJUR: Nej
NÅGON FAVORITRÄTT: Ja, ett par stycken. Gillar det mesta med kyckling och fisk. Mycket är gott!
NÅGON FLICK/POJKVÄN: Ja (L)
PUDER PÅ DIG: Nej det har jag inte
NÅGRA FRAMTIDSPLANER: Nja, ör den närmaste tiden, men inte alltför stora....
EN LEVANDE TRO: Nej inte det heller...
NÅGON SJUKDOM: Inte som jag är medveten om
GYMKORT:Haha, nej, det har jag inte
NÅGRA KÄRLEKSPROBLEM: Nej det har jag inte!
EN HOMOSEXUELL KOMPIS: Nope, inte vad jag vet iallafall
NÅGON FAVORITLÅT: Många många...
OM JA; VILKEN? Ingen jag kan plocka ut bara så där, men de som betyder något för mig på ett eller annat sätt
DUSCHAT IDAG: Jepp
NÅGON KOMPIS SOM SNARKAR: Ja. Jag kan inte sova då... :S
NÅGON VÄN SOM SPELAR I ETT BAND: Ja det har jag
NÅGRA MVG: Ja, hälften
NÅGON SOM FÖRSTÅR DIG: Det har jag verkligen! Många dessutom...
TUFF KOMPIS SOM KAN FÖRSVARA DIG: Såklart jag har!
NÅGOT BEROENDE: Nja, jag älskar choklad, men vem gör inte det?!?
FIKAT IDAG: Nej det har jag inte
NÅGOT FAVORITMÄRKE: Vet inte...
NÅGON VÄN SOM BOR I ETT ANNAT LAND: Ja det har jag. Annika bor i USA


VEM..

AVSKYR DU: Just nu är jag på bra humör så då är det ingen :)
HÅNAR DU: Om det är ett fel valt tillfälle kan det vara nästan vem som helst...
DELAR DU MEST MINNEN MED: Antagligen med min syster... Annars är det nog Elin.
LÄNGTAR DU MEST EFTER: Just nu Henrik.Men det är många jag längtar efter.
STÖR DU DIG PÅ: Pass
GOSAR DU MED: Henrik såklart :) Och med mina kompisar om de är i närheten
LAGAR MAT: Inte jag! Det är så många som sköter det där bättre än vad jag gör! Om jag är hemma är det mamma eller möjligtvis Linnéa som gör det, är jag med Henrik så gör han det. Det gör han bra :)
DISKAR: Diskmaskinen, finns det ingen sådan så kan jag göra det. Då får de som är med mig torka stället!
STÄDAR DITT RUM: Jag såklart! Skulle nog inte låta nån annan göra det åt mig :P
TROR ATT DEN ÄR NÅGON: MångaVILKEN..

TIDNING LÄSER DU: Hockey, Sportbladet, GP
BUSS ÅKER DU OFTAST: 751 denna otursbuss... Annars blir det 513 och 45:an. Blå ibland.
FRISYR HAR DU: Långt hår. Oftast uppsatt
DAG FYLLER DU ÅR: 22 april
ÅRSTID FÖREDRAR DU: Våren och sommaren
STAD ÄR DU UPPVÄXT I: Partille om man nu räknar det som stad


VAD..

GÖR DU NU: Lyssnar på musik
GÖR DIG TILL EN BRA MÄNNISKA: Att jag är omtänksam
GÖR DIG TILL EN DÅLIG MÄNNISKA: Alltför mycket tyvärr... Att jag är obetänksam kanske, eller för lat.
VILL DU ARBETA MED:Något jag gillar
ÄR ROLIGAST JUST NU: Att umgås med mina underbara kompisar och min underbara pojkvän
HAR DU PÅ DIG NU: Degbyxor och ett grönt linne
HAR DU FÖR SMINK IDAG: Kör naturell idag ;) Det blir så när man bara är hemma och dessutom har duschat.
ÄGER DU FÖR SKOR: Alla möjliga. Converse, ballerinas, högklackade, loafers och gympaskor m.m.
HAR DU FÖR STORLEK I SKOR: 37-39 det är lite olika
LÄSER DU FÖR BOK: Läste ut min bok i morse, I fjärran land hette den.
SKA DU GÖRA NU: Skriva något tror jag, Dagbok kanske.
HUR SKA DIN DRÖMKILLE/TJEJ VARA/SE UT: För det första har jag aldrig haft någon drömkille och hur denne ska se ut, och för det andra så behöver jag ingen heller, nu har jag ju Henrik och han är perfekt :)RANDOM

KALLT UTE? Det är inte varmt iallafall
IDROTTAR DU? Nej det gör jag inte. Kan inte kontrollera en boll!
ELITNIVÅ? Jag? Noway
SISTA DU ÅT? Middag
HAR DU EN GITARR? Nej, men syster har flera
VILKET LAND VILL DU HELST BESÖKA? Alltför många
TYCKER DU OM DATASPELSVÅLD? Spelar inte dataspel så jag kan inte uttrycka mig i frågan :P
MARIO ELLER SONIC? Huh?
HAR DU BRA HÖRSEL? Japp
TYCKER DU OM SÅNT HÄR? Jodå, det är väl ok
HAR DU NÅGRA TRUMMOR? Nope
TITTAR DU MYCKET PÅ TV? Nej det gör jag inte
NÄR SPYDDE DU SIST? Det var rätt länge sedan...
VARFÖR? Mensvärk
BÄSTA JEANSMÄRKE? Viktoria of Szeden har bra jeans just nu
DESIGNKLÄDER ELLER H&M? Beror på priset, men jag gillar H&M
SENAST SPELADE DATASPEL? Ingen aning, som sagt, jag spelar inte :P
HAR DU NÅGON PIERCING? Nej men vill ha hål i öronen
HAR DU NÅGON TATUERING? Nej och jag skulle inte göra någon heller!
ÄR DU RIK? Nej verkligen inte!
TYCKER DU OM INDIEPOPARE? Så länge de är snälla kan jag tycka om alla
ÄR DU ARBETARKLASS? Har ingen koll på det, mycket möjligt
HAR DU BRA BETYG? Lagom ;) Jag är nöjd!
VAD HAR DU FÖR MATTEBETYG? MVG i Matte A, VG i Matte B
VAR DET HÄR KUL? Lagom :) Jodå, det var det

En massa smarta saker och underbara texter!

En massa folk säger en massa smarta saker som verkligen både träffsäkra och tänkvärda. Inte minst låttexter är en källa till en massa bra citat. Har nu börjat samla på mig dem och nu ska jag skriva ner dem tänkte jag...

"I've been through hell now show me heaven"  (Takida - Losing)

You're the sunshine of my life!

Kärlek är att undra vad du gör precis just nu. (Okänt)

No I can't let you go, you're a part of me now.

I'm climbing the walls 'cause I miss you.

Love is not a Victorymarch (Hallelujah - Jeff Buckley)

Om du är osäker på något så är det bättre att vänta med att göra det. Då kommer du inte ångra dig senare. (Jag och En mycket vis man)

Om jag skulle citera en underbar låt skulle jag inte kunna välja, jag skulle få skriva ner hela. Därför gör jag det.
Jag ger er "Om du rör mig dör jag" Av och med Martin Stenmarck. En gång till.

Jag kan se dig även om jag blundar
När du rör mig en fjärils lätta vingar
Och jag vet du är min
Här och nu 

När du viskar kärlek i mitt öra
andas natten och skogens alla fåglar
i en kör för oss
Här och nu 

Det finns nätter som jag helst av allt
vill glömma där det fula lever kvar
Men vad gör det nu, jag kan känna
dig och du gör mig underbar 

Jag vill leva lycklig här på jorden
Jag vill höra när du säger orden
Bara du och jag, här och nu
Höra när du säger orden
Bara du och jag här och nu
 
Jag vill resa, flyga över haven
vid din sida, låta vinden fylla seglen
Dela allt med dig
Här och nu 

Och jag vill drömma, leva dina drömmar
när du sover,
och andas dina lugna andetag, hos mig
Här och nu 

Och du är våren, efter långa kalla vintern
Och du värmer hela mig
Som ett ljummet regn, att dansa i
Och leka som ett barn 

Jag kan se dig även om jag blundar
När du rör mig en fjärils lätta vingar
Och jag vet du är min
Här och nu
Som en fjärils lätta vingar
Ja jag vet, du är min
Här och nu
Med fjäderlätta fingrar
Ja jag vet du är min

Här och nu

En annan mycket bra text är den svenska texten till ABBA-låten "Lay all your love on me".


I Tryggt Förvar Hos Mig
by Mamma Mia
album: Mamma Mia! (2005) 

TOM
Var aldrig svartsjuk och misstänksam
Nu ser jag möjliga hot i varje annan man
Och jag vill äga dig, hålla fast
Det där jag sa om att rökning är min
enda last
Det stämmer inte mer
För allt är upp och ner
Logik och sans
Är ur balans
Jag ber och ber 

SOFIE
All din kärlek kan du lämna
I tryggt förvar hos mig 
SOFIE
Jag var försvarslös ett öppet mål
Jag som var känd för att ha en vilja gjord av stål
Hur har du lyckats förföra mig
En vuxen kvinna som jag ska kunna säga nej
Men otryggheten tär
När inte du är här
Och stoltheten, jag sväljer den
Och jag begär 

TOM
All din kärlek kan du lämna
I tryggt förvar hos mig 

GÄNGET/TOM
Om så jorden skulle rämna
I tryggt förvar hos mig 

SOFIE
Jag har haft killar naturligtvis
Men ingen som har betytt nåt speciellt precis 

TOM
Var alltid laddad med kloka svar
Och det gör sanningen ännu mera ofattbar 

SOFIE
För allt är upp och ner
Det är bara dig jag ser
Logik och sans
Helt ur balans 
Vad gör jag mer 

GÄNGET
All din kärlek kan du lämna
I tryggt förvar hos mig
Om så jorden skulle rämna
I tryggt förvar hos mig
All din kärlek kan du lämna
I tryggt förvar hos mig 

TJEJERNA
All din kärlek kan du lämna
I tryggt förvar hos mig
Om så jorden skulle rämna
I tryggt förvar hos mig

RSS 2.0