110226Vintern håller fortfarande sitt grepp om Göteborg, trots att februari snart är till ända. Just nu finns det inget jag längtar efter mer än våren. Kanske att flytta in i och för sig, men det är är en annan sak... Tänk när solen lyser, det blir varmare och blommorna tittar upp. Underbart!

/S

Inspiration från IKEA


Lite smått och gott från IKEA som vi funderar på att skaffa sen när vi flyttar. IKEA är rätt bra, de är billiga, men samtidigt får man snygga saker till helt okej kvalitet. Vi är lite inne på att ha mörka möbler och resten ganska ljust. Det är redan ljusta väggar, och sen blir det ljusa gardiner, och textilier. Spännande det här! Välja inredning till ett ställe där vi faktiskt ska bo i framtiden! Hoppas att det blir bra det här =)

/S

Mer soffor!

Soffprojektet fick en riktigt bra start i söndags när vi var och kollade i möbelaffärer i Bäckebol. Började med IKEA och fortsatte med EM. IKEA var lite av en besvikelse, men EM var dessto roligare! Hittade flera fina soffor som kändes bra och av bra kvalitet. Nu har jag några favoriter, men vi ska mäta, prata ihop oss och provsitta en gång till innan vi bestämmer oss! Det är så spännande det här, nu är det verkligen inte långt kvar!


Alternativ 1. Rätt stor soffa, med divan. Kommer ta rätt stor plats, men vi kommer ha mycket plats att ställa den på. Kanske lite att sitta om man hamnar längst till höger på bilden...


Alternativ 2. Lite smidigare val kanske, med två separata soffor i ett paket. Alla får ryggstöd, och det går att ha nattgäster i den, dock är den ju inte lika resursutnyttjande i och med att det inte är en hörnsoffa...


Alternativ 3. Lite enklare, lite stilrenare. Det är bara det att den känns mindre än vad de andra gör, men den är fortfarande rätt stor.


Alternativ 4. Den sista vi tittade på och blev intresserade av. Just nu kan jag inte påstå att jag kommer ihåg exakt hur den var att sitta i, men jag har för mig att den var mjukare än resterande soffor, och det verkar också så på bilden.

Svårt det här! Man vill ju ha ordentligt med soffa för det priset, och den ska vara bekväm, funktionell, snygg och rymma många, gärna en nattgäst eller två. Troligtvis är det en av dessa soffor som man kan sitta i när man besöker oss sedan! Spännande...

Alla soffor på bilderna är från EM.


/S

Över näktergalens golv

Just nu läser jag en bok som är både sista och första delen i en serie skriven av Lian Hearn. Låter kanske konstigt, men så är det. Den ursprungliga trilogin heter "Sagan Om Klanen Otori", och var alltså tre delar. Sedan utkom det en epilog till böckerna, och tillsist utkom det en prolog, och det är den jag läser nu.

Det hela är en serie böcker om det medeltida och feodala Japan, fast i en uppdiktad värld. Allt är egentligen fiction, men det finns flera anknytningar till verkligheten också. Böckerna är väldigt bra, de har en lugn takt och är fäldigt fint skrivna. De är inte heller svårlästa, jag ser fram emot nästa gång jag får öppna boken och läsa en stund. De handlar om krigarna, et enkla folket, bönder och familjer. Huvudpersonerna är dels en herreman i en av de mäktigaste klanerna i området, och dels en fattig pojke som räddas av denna herreman då pojkens by bränns ned och hela hans familj dödas. Resten är en spännande och fashinerande fortsättning i många goda lästimmar!

Inte nog med att böckerna är bra och fina på insidan, de har en fantastisk utsida också! Visst är de vacka?

Del 1: Över Näktergalens Golv
Del 2: På Kudde Av Gräs


Del 3: Under Lysande Måne
Epilog: Vid Hägerns Skarpa SkriProlog: Och Himlens Vida Väv
(Även om denna bok är en prolog så bör man nog läsa de andra innan... Tror jag. Eftersom det ändå var de böckerna som kom ut först så känns det bäst att läsa dem först, det är det som är huvudhandlingen så att säga.)

Jag rekommenderar verkligen att läsa de här böckerna, de är liksom fina, samtidigt som de är fantastiskt bra, och verkligen ett sätt att drömma sig bort ett tag, för man kan verkligen glömma bort tiden i böckerna...

/S

Snygg blus

Hittade en snygg blus från Vero Moda på Internet förut, och den har även synts till i någon blogg. Jag har fått upp ögonen lite mer för snygga blusar, tunikor etc. för det passar så bra till det mesta, och man ser så uppklädd ut! Fint!
Svart kanske inte är den gladaste färgen direkt, men jag tycker att jag passar bra i det.Visst var den snygg? Vero Moda, 279.95 kr.

Ska nog känna lite på den, och kanske slå på stort och pröva den till och med... Sen får vi se hur det blir! Fin var den iallafall.

/S

Inredningsblogg?

Det kan nog tänkas att den här bloggen kommer att handla mer om inredning än någonsin den kommande framtiden, med goda skäl! Det är mer än man kan föreställa sig att flytta hemifrån för första gången! Sängar, matbord, strykjärn, handdukar, glas... Vi har kommit en liten bit på väg jag har redan köpt en hel del glas, och vi kommer att få en del lakan och handdukar från mamma. Mycket som behövs!

Vi har börjat spana lite på soffa, för det vill jag gärna köpa en helt ny. Inte så kul att köpa någons begagnade, även om det är billigt... Jag har bara hunnit spana på IKEA än så länge, men det kanske är det vi får hålla oss till tillsvidare, det är ju ändå bra kvalitet till det priset. Jag är lite inne på en hörnsoffa, praktiskt så att många får plats och sen får den gärna vara svart så att man inte ser alla fläckar som kommer bli i den!

Här är en jag tittat lite på:

Behöver såklart provsitta den och kanske kolla i lite andra möbelaffärer innan vi bestämmer oss. Allt detta är väldigt spännande iallafall! Verkligen en massa saker som behövs!

Mer tankar och bilder kommer såklart! Sen blir det bilder från lägenheten när vi får nycklarna den första april!

/S


Vår fjärde alla hjärtans dag. Vi har snart fyra hela år tillsammans, och det firar vi med att bli sambos.
Underbart♥

/S

LÄGENHET!

För jag har fått en lägenhet!

Idag var ju dagen vi skulle få besked om vi fått någon av lägenheterna vi sökt eller inte. Det var en nervös helg, när jag inte vågade hoppas allt för mycket, och idag gällde det. Gick och satte igång datorn hos Henrik och lite pirriga kollade vi in min mail...

VI FICK DEN!!!

Inte nog med att vi fick oss en lägenhet, vi fick den vi verkligen ville ha! Den stora, på Lilla Regementsvägen 8 i Kviberg. Den 1 april blir den ledig, och den 2-3 april är en helg, så då blir det nog inflyttning!

Hur spännande som helst! Äntligen en egen lägenhet, och jag ska bli sambo!


Här ska vi bo!


Vi har fönster mot baksidan, mot spårvagnarna...

/S

Love Thailand...


Kokosnöt på kokosnötsön Koh Samui...

Lägger upp lite bilder från Thailand då och då... Det var underbart, kommer aldrig att glömma hur bra det var där. Det känns nästan overkligt att vi faktiskt var där för ungeför en månad sen...

Mer bilder kommer!

/S

Update: 2 rok, Brahegatan...

I tisdags var vi och kollade på lägenheten i Gamlestan, på Brahegatan. Den var faktiskt mycket över förväntan!

Området var inte så ruffligt som jag hade väntat mig och lägenheten fräschare än vad jag föreställt mig. Köket var fint, kanske mer som ett pentry för det var inte så stort, och avgränsades lite mot vardagsrummet med en bardisk/matbord. Även badrummet var riktigt fräscht, med dusch istället för badkar, precis som Henke ville ha det. Sovrummet var rätt stort, i princip lika stort som vardagsrummet, vilket var rätt skönt, och det fanns även flera stora garderober, det kan man aldrig få för många av!

Hela lägenheten var rätt liten, bara 42 kvm, och det märktes faktiskt. Även om det var ett stort sovrum så var det inte så mycket plats i köket/vardagsrummet, och det är ju nästan där man är mest. Sen var inte utsikten den allra bästa heller, man såg rakt ut över ett stort parkeringsdäck :P

Det var en riktigt spännande erfarenhet att få gå på visning, och imorgon är det dags för nästa. I går ringde jag till SGS kontor och frågade exakt vilken placering jag hade i kön. (Det var platserna 2-5 som fick erbjudanden nu.) På båda lägenheterna var det två personer före mig, jag var alltså på tredje plats. Vi funderade ut att om någon av de som är före mig anmält sig till båda två, precis som vi gjort, och tar den, då är det bara en kvar före. Den personen kanske tackar nej, och då är det jag som får en lägenhet! På måndag vet jag hur det blir... Spännande helg!

Håller tummarna!

/S

Katy Perry for O.P.I.

Ett av mina stora intressen är ju som de flesta vet naglar och nagelvård... När jag var i Tyskland i somras köpte jag ett O.P.I.-lack på Stenabåten. Det heter "Up Front & Personal", och det har nummer B33, är lite ljusguldigt och skimrande typ. Väldigt fint är det, och själva lacket är verkligen bra. Heltäckande, kräver kanske två lager och vanligtvis brukar jag köra tre, och det håller väldigt länge, alltså faktiskt värt det dyra priset (150kr).


Up Front & Personal

Nu har jag hittat ett till som jag har kärat ner mig lite i. Sångerskan Katy Perry har i ett sammarbete med OPI gett ut en serie lack och de finns även här i Sverige. Det jag nu har fastnat för heter "The One That Got Away", och är mörkt cerisefärgat och lite glittrigt.Väldigt starka färger, men det tycker jag om att ha på mina naglar. Som sagt är det det cerisa längst till höger jag är sugen på, men visst är även det svarta "graffiti"-lacket snyggt? Vill gärna ha det också för att testa någon gång, men det tänkte jag inte köpa från OPI, det är lite för dyrt för det. Det lutar att det blir typ IsaDora eller liknande lite billigare märke för det.


The One That Got Away

I och med att jag är så nöjd med mitt andra så är jag väldigt sugen på att köpa även det här, och jag ser det nästan lite som en investering...
Man kanske skulle lyssna lite på Katy Perry...?

/S

2 rok, Brahegatan

Den andra lägenheten jag fått erbjudande om är en tvårummare på Brahegatan i Gamlestan. Den är 42 kvm stor, och har också (antagligen) en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Den kostar lite drygt 5000kr/månad och ligger på andra våningen.
Alltså är den lite mindre och lite billigare än den andra i Kviberg, men det är ändå andra som vi är mer intresserade av då den ligger i ett lite finare område.

Planlösningen ser ut så här:

Här ligger den, med den andra lägenheten inringad:


Denna ska vi kolla på imorgon kl. 19. Spännande! Tror dock mer på den andra som sagt, på grund av läget och att den andra är större. 10 kvm gör ändå rätt så mycket. (Båda är genom SGS.)

Håller tummarna här med, vill så gärna ha en egen lägenhet!

/S

2 rok, Kviberg

Den lägenhet vi är mest intresserade av är en tvåa med öppen planlösning på 51 kvm, som ligger på Lilla Regementsvägen i Kviberg. Hyran ligger på drygt 6000kr, men vi blir ju två som delar på den... Lägenheten är på våning 2, vilket känns bra.

Planlösningen ser ut så här:


Huset är ganska nybyggt, och det ser ut såhär:


Och den ligger här:

Hyffsat nära till centrum, tar inte många minuter med spårvagnen, dessutom rätt nära till naturen, och kyrkogården där vi har anhöriga begravda.

Vi ska på visning här på fredag, håller verkligen tummarna för att den är så fin som den verkar och att vi står högt i kön!

/S

Två erbjudanden!

Här har det gått framåt på lägenhetssökarfronten idag! Hela två erbjudanden har jag fått från Sgs (Studentbostäder i Göteborg) idag. Nu är jag visserligen en av fyra som har fått dessa erbjudanden, men man kan ju hoppas att det är jag som har stått längst i kön av oss som sökt.

De är båda tvåor, och ligger i Gamlestan/Kviberg. Tror lite mer på den i Kviberg då den är lite större och den ser finare ut på utsidan. Visserligen är den lite dyrare också, men vi ska ju ändå dela på två :)

Kan göra ett inlägg senare där jag presenterar de båda lägenheterna :) Det är verkligen jättespännande och jag håller alla tummarna för att jag/vi kan få en lägenhet! Det hade varit så skönt och roligt att få ett eget litet hem!

/S


På en båtYtterligare en favoritbild från Thailand. På båten mellan underbara Krabi och Phuket.

/S

Underbara Thailand!

Jag har så ånga underbara bilder från Thailand, tänkte visa några av mina favoriter nu.


Wiew Point Lamai


Secret Waterfall


Soluppgång över Bophut Beach...


Väldigt charmig försäljare på stranden =)


Longtail på Phranang Beach, bästa stranden...

Längtar tillbaka redan.
♥Thailand 10/11♥

/S

Folkmusik: Frigg - Norrsken

Den här folkmusiklåten spelar vi just nu i folkmusikgruppen:


Planer finns på att spela in en skiva med alla de låtar vi hittills har spelat, hoppas verkligen att det blir verklighet! Det hade varit roligt, det är trots allt en hel del låtar vi spelat nu...

/S

RSS 2.0