Mitt 2009

Ska försöka mig på att göra en sådan lista som man hittar i de flesta bloggar nu vid den här tiden när det närmar sig ett nytt år.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Det var nog en hel del faktiskt. Jag jobbade i sommras på ett äldreboende som lärde mig otroligt mycket om mig själv och om annat. Jag reste utomlands med pojkvän+vänner för första gången, jag började plugga "på riktigt", inte bara kurser utan helt program... Sen handlade jag ju på systemet för första gången också, icke att förglömma.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag kan inte komma ihåg mina nyårslöften, som jag vet att jag avlade, så antagligen inte...
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej
4. Dog någon som stod dig nära? Nej, och det var skönt det.
5. Vilka länder besökte du? Kroatien, Italien och Danmark.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Tja, mer närhet vore inte dumt.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Jag har nog inget speciellt datum sådär, men sommaren kommer jag att minnas såklart. 
8. Vad var din största framgång 2009? Att komma in på juristlinjen tror jag!
9. Största misstaget? Hmm... Svårt att säga. Vet inte om jag har gjort några minnesvärda misstag.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Inget av det vad jag kan komma på.
11. Bästa köpet? Jag har gjort riktigt många bra klädköp under det här året. Skulle nog ändå kunna säga mina underbara sandaler. De var ett riktigt bra köp!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Kroatienresan och kläder...
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Kärlek, sommar, jobb (alltså inehavandet av ett jobb, inte att jobba), posotiva besked och mysiga resor...
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Poker face som spelades OFTA i Kroatien, Fairytale såklart och lite diverse annat.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Både och. Underbart glad hela våren och sommaren, men hösten har varit en enda stor berg-och-dalbana, deppig och lycklig om vartannat.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Badat! Jag badade inte en enda gång i Sverige tror jag... Illa!
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Oroat mig och planerat mindre. Det löser sig oftast ändå!
18. Hur tillbringade du julen? Den tillbringades här hemma med familjen+mormor. Sen mys med Henrik på juldagen.
19. Blev du kär i år? Slutar aldrig att bli kär =)
20. Favoritprogram på TV? True Blood gillade jag verkligen, Project Runway och massa sport såklart!
21. Bästa boken du läste i år? Skulle tro att det är Breaking Dawn... Millennium-serien läste jag också, och den är inte dum den heller.
22. Största musikaliska upptäckten? Svårt att säga, allätare som jag är. Har börjat lyssna mycket mer på diverse rock i år. Volbeat kanske ändå är största upptäckten...
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Örhängen och en locktång bland annat.
25. Något du önskade dig men inte fick? Jag vet inte, kommer inte ihåg, det var ju så längesen. Men jag tror inte det.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Tja, åt tårta kanske? Jag var inte på systemet iallafall...
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Mer sol, sommar och värme!
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Inte annorlunda än 2008, ganska vanlig.
29. Vad fick dig att må bra? Saker som går min väg, lugn och ro, kärlek, sol och sommar!
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Sugen? På en kändis? Tja, det skulle väl vara på en frisk Foppa i MODO-tröjan då...
31. Vem saknade du? Saknad är väl höstens ord... Henrik såklart.

Nu är det inte långt kvar av det här året och det här decenniet. I morgon kommer det vara den 1 januari 2010. Det kommer att bli spännande, ser fram emot det nya året!
Gott nytt år alla mina vänner!

/S

Nyår!



















Nu är nyår äntligen planerat! Det är bara maten och allt annat som saknas, men det ska vi fixa imorgon. Jag och Henrik åker tidigt till Viktoria och Mölnlycke, kvällens partyplace. Det ska bli trerätters middag, vin bubbel, fyrverkerier och goda vänner. Tror att det kommer bli en hejdundrandes bra nyårsfest det här!

/S

Vårt fina...

160b87df682c46e3daa2921ce5b11ccb.png

Vårt fina pepparkakshus! Nästan så att man vill flytta in!

/S


Avatar - the trailer



Här är trailern till Avatar... Se både den och filmen!

/S

Om ni vill se en bra film...

Se Avatar!
Jag var jätteskeptisk innan, men Henke ville gärna se den, så jag gick med på det. Bara man ser bilden jag har här så kan man ju förstå det, tecknade/animerade figurer, andra planeter och skumma robotar. Precis en sådan film som jag vanligtvis inte uppskattar för att den är alldeles för orealistisk. Så tänkt jag fram till typ 15 minuter in i filmen. Då vände det.

Nu är det en av de bättre filmer jag har sett och jag är riktigt glad att jag gav med mig och gick och såg den. Fint budskap som var väldigt tydligt. Hela filmen var väldigt fin, och jag grät hela tre gånger...

Vi valde att intese den i 3D, även om det var möjligt. Det är jag också nöjd med, för jag tror att det hade blivit för mycket att de den tredimentionellt. Det var så mycket som hände att det räckte att se den i 2D. Man såg också att den var gjord att vara möjlig att se i 3D, för man märkte vissa effekter så väl. Men det hade nog onekligen varit coolt och en speciell upplevelse.

Se den, ni ångrar er inte, jag lovar! Man märker att det är en storfilm med stor budget och bra regissör. Helt klart sevärd!

Jag slänger in trailern senare.

/S



God jul!

0-5ad1c44315cd49a932450aec3ed563c8.png

God jul!
Hoppas att ni alla får en riktigt härlig jul! Många kramar,

/S

 


Dan före dopparedan!

Kvällen före julafton, och det är bara femton minuter kvar nu... I år kommer vi troligen att få något som vi göteborgare är ovana vid - en vit jul! Det känns konstigt att det redan är jul, hela december har gått så himla fort.
Nu är det dags att krypa till kojs, i morgon är en mysig dag!

God jul allihopa!

/S

Några tankar om vaccination m.m.

Är sitter jag med en stel arm sen vaccineringen igår. Skönt att äntligen ha det gjort, jag som hatar sprutor. Jag har lärt mig av alla mina turer på vårdcentraler och tandläkare hur jag ska hantera min kropp, så det hela gick bra den här gången. Nu svimmade jag ju inte iallafall... Ingen feber har jag heller, än. Skönt att slippa. En sak som är lite rolig är att jag klär på och av mig precis så som jag fick lära mig att klä på och av stroke-patienter i somras. Alltså att börja med att klä på den förlamade armen först, och att ta den sist när man klär av, allt för att påfresta den så lite som möjligt.

Nu är jag dessutom klar med alla mina julklappar, de ligger inslagna och fina och väntar i sina påsar på att bli utdelade. En påse går till Backatorp imorgon, och den andra stannar här. Jag är faktiskt riktigt nöjd med allihopa nu, och jag tror att de som får dem också blir glada. De första möter sin nya ägare redan imorgon, då ska jag och Henrik byta våra. Mysigt ska det bli!

Tanken på att det med stor sannolikhet blir en vit jul iår är riktigt mysig! Det var många år sedan det var så. Tänk att vakna och titta ut på ett vitt vinterlandskap istället gör ett brun/grå/grönt! Det blir härligt. Julkänslan börjar verkligen infinna sig!

Imorgon ska jag också träffa Viktoria och äta lunch med henne, det ska bli riktigt mysigt! Det var alldeles för längesedan jag träffade henne och alla mina andra vänner, så det blir roligt. Antagligen ska jag träffa David på onsdag, längesen jag såg honom också... Det blir så när alla pluggar på olika håll, men det är ju tur att alla kommer hem på jul!

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig, ringa ett samtal och läsa en stund!

/S

The Holiday

Igår så vi "The Holiday" på kvällen. En riktigt mysig film! Henrik var väl förstås inte överförtjust över en romantisk halv-komedi, men jag gillade den. Han var mest imponerad av Jack Black. Jag tycker att det var en perfekt film då ingen av oss var direkt jättepigg, så det var en lagom lätt film att titta på. Mysig julfilm dessutom =)

Rekomenderas varmt!

/S

I did it - jullov!

Jag klarade tentan! WOHO! Happy happy! Så underbart skönt att jag faktiskt klarade det, speciellt med tanke på att jag inte var så peppad innan. Självförtroendet var inte på topp direkt... Nu är det jullov som gäller på riktigt, bara slappa och ta det lugnt hela julen! Igår blev jag tvingad att kolla upp resultatet på tentan av min käre pojkvän, sen kollade vi på en söt film called "The Holiday", och åt massa godis och sov sen tidigt. Kan låta tråkigt, men det var just vad jag behövde - myspys!

Ikväll blir det först midag på Heaven 23 med familjen, sen blir det inflyttningsfest hos Johan.

/S

Tenta och jullov imorgon...

Morgondagen... Ser fram emot den med någon sorts skräckblandad förtjusning. Ska bli så himla underbart att äntligen få jullov, men att skriva tenta är inte favoritsysselsättningen direkt. Jag har just nu sånt där äckligt-nervöst-ont i magen. Vill bara ha det överstökat, och det känns på något sätt som att jag inte orkar bry mig om hur det går, bara det är över, men det stämmer ju inte. Det stämmer inte alls. Jag orkar inte med en omtenta på det här. Jag vill bara få det överstökat, avklarat och GODKÄNT. Jag vill känna mig nöjd med det här. Klara av det. Hur som helst kommer jag känna mig lättad när jag går ut från skolan imorgon, senast klockan 11.00. Då är det iallafall jullov. DET är skönt. Nu är det snart sovdags för mig så jag är lite pigg inför imorgon. Allt underlättar ju om man kan tänka klart och inte är jättetrött.

/S

Snart bär det av!



Snart är jag i Backatorp igen! Det ska bli väldigt skönt att ha honom här hemma över hela julen faktiskt, att slippa stressa och tvingas planera allt. Jag är glad idag!

/S

Nyårsklänning!

Jag har hittat en jättesnygg klänning på internet som jag väldigt gärna skulle vilja ha! Hade passat perfekt på nyår. Nu har jag ju visserligen redan en fin klänning som jag skulle kunna ha, men denna var ju så fin... Lite ovanlig också, det passar ju mig, jag gillar sådana kläder =)
Jag ska nog kika och se om den finns i butik, jag gillar inte att köpa från nätet utan att ha prövat innan, det är inte alltid plaggen passar perfekt på mig, och det är ju onödigt att behöva skicka tillbaka...

Vad tycks, visst var den fin?































/S

En bild...


Detta är en bild jag tog i sommras någon gång. Jag vet egentligen inte vad jag tycker om den. Jag ser ju att den inte är speciellt bra, men jag kan liksom inte låta bli att tycka om den heller. Den faschinerar mig på något sätt.

/S

Jag kan inte andas.

Jag är jättetäppt i näsan, men det verkar bli bättre. Det var värst i torsdags och fredags, och då var jag ändå tapper och var i skolan och kämpade. Även om jag blir jättepåverkad när jag är snuvig så lät jag inte det hindra mig från att dra mitt strå till stacken i det sista grupparbetet innan lovet. Jag var ju inte på topp direkt, det kan man inte beskylla mig för. Nu är det på väg att bli bättre iallafall.

Nu ska jag lägga mig och läsa lite bok, och det är faktiskt skönlitterärt nu. Känns hur skönt som helst att kunna läsa lite vad man vill. Jag som läste så himla mycket för ett par år sedan, jag hinner knappt alls numera, och det saknar jag. Underbart skönt med jullov säger jag bara! Skriver mer och roligare imorgon hoppas jag.

/S


Favorit!


Jag satt och lyssnade med ett halvt öra på inledningen av Fredspriskonserten förut, och så fick jag höra den här låten. Den är ruskigt bra. Jag sade redan från början att den skulle vinna, och jag fick ju rätt! Äntligen vinner rätt låt!

Här är en annan av hans låtar som är riktigt bra:

/S

Svininfluensan...

Svininfluensan bär med sig mer än bara sjuka människor... Det blir en hel del hemska skämt och bilder på köpet också. Detta fick jag från mamma idag, och hon fick det från någon på hennes jobb. Till historien hör också att mamma gillar Nasse ganska så mycket...

Hemsk bild! Så får man väl inte göra mot Nasse? Stackars!

/S

Framkallning

Häromdagen framkallade jag en del av mina kort. Jag gillar att framkalla bilder. Det är lite samma känsla som att äga filmer/skivor/böcker. Det är roligare att kunna ha dem och kunna ta på dem och titta på dem än att bara ha dem digitalt på datorn. Den här gången blev det en hel del kort på mig och H, och en del från Kroatien/Venedig. Några ska bli julklappar, andra ska jag bara ha och titta på.

Här är några av dessa bilder jag framkallade:




Fina bilder att titta på...

/S


Stefan Andersson...

0c8cb787878fde7a64aa803b2474bafe.png

Stefan Andersson uppträdde idag i Nordstan, blev riktigt glad när jag upptäckte det! Köpte hans nya skiva "Skeppsråttan" och fick den signerad. Han är ju en av mina favoriter, så jag blev extra glad. Imorgon ska jag verkligen lyssna på skivan också!

/S


No words left...

Idag var en lång dag. hemmifrån mellan 9.15 och 19.30. Mellan det värdelös föreläsning, mat, massa dötid, tjöt i matsalen, ärenden i stan, mer tidsdödande utanför salen, feedback på avtalet, tillbaka till stan, göra fler ärenden och julklappsinköp, bråka med Bokia om ett skumt återköp, lyssna på Stefan Andersson och köpa+få hans skiva signerad, bråka mer med Bokia, springa till bussen, sen hem och ta det lugnt. Nu har jag pratat med mig käraste i telefon, och ska snart sova. Jisses, lång dag = trött Sandra. Godnatt!

/S

Det är kärlek...

Kärlek är att...

...titta på den andre när han sover och bli alldeles varm.
...åka på kort utflykt och tända ett ljus på familjegraven.
...hälsa på varandras grannar.
...kunna göra ingenting tillsammans utan att det blir tråkigt.
...kunna prata om allt utan att skämmas.
...kunna slappna av som om inga bekymmer fanns.
...gråta när man skiljs åt, men inte för att man är ledsen, utan för att det blir tomt att vara ensam kvar.
...stå och vänta på att få se tåget åka förbi bara för att få den sista skymten
...längta tills nästa gång man hörs av, får ett SMS eller ett samtal.
...vänta i tio dagar innan man ses igen, och längta varje dag.

...älska, längta och må bra.

Jag får mycket kärlek och jag försöker ge lika mycket som jag får. Denn här helgen har varit den bästa på mycket länge, jag har för det mesta mått underbart bra och kommer leva på den här helgen ett bra tag fram över.

/S



Jag har gjort något revolutionerande!


Jag hra installerat Mozilla Firefox. När jag tvingades uppdatera till IE8 tog mitt tålamod slut. Ska testa Firefox, annars får jag väl sluta surfa. Eller tvingas stå ut med IE...

/S

Frostbiten


Samtidigt som december gjorde sitt intåg gjorde även vintern det. I går var det kallt, idag ännu kallare.
Jag trodde att det hade snöat när jag vaknade i morse, men det var visst bara frost. Men solen sken, det var bitande kallt, trodde aldrig jag skulle säga det, men: äntligen vinter! 

   

/S


Nr 1074: GK!

Yes, jag klarade tentan! Känns skönt, men det gick inte lika bra som förväntat... Det kändes lite för lätt, så det var väl det också antar jag. Äsch, jag är nöjd helt enkelt. Jag har insett att jag inte kommer gå ut med alla AB så om jag klarar tentorna med en poäng till godo, eller om jag sätter full pott gör inte så mycket.

Nu är jag fruktansvärt trött, kommer sova snart, efter lite brevskrivning som vanligt.

/S

RSS 2.0