Naglar och nagellack...

De flesta vet väl om att jag är rätt så noga med mina naglar... Dessutom tycker jag ju att det är riktigt roligt att pyssla om dem. Tycker att det är snyggt med långa naglar, fast då ska de vara välvårdade såklart. Tyvärr kan jag själv inte ha så långa naglar som jag skulle önska, det funkar inte med fiolen.

Det "jobbiga" är att de är så hårda att det är svårt att korta av dem. Det lättaste är att fila, men är de långa tar det ju lång tid. Klippa går inte, kommer halvvägs på nageln, sen spricker resten och det blir väldigt ojämnt och fult. Nageltång/nagelklippare är inte heller så bra, får knappt in nageln där i, då de är väldigt välvda. Bita av dem är konstigt nog det som funkar bäst... Jag var en väldig nagelbitare förut, och började måla dem för att kunna sluta. Gärna i starka färger för att "haja till" när handen var på väg till munnen.

Det är så jag håller dem fina fortfarande, genom att vara noga. Om naglarna börjar se fula ut är det alltid nära till att jag biter på dem, och det blir en stor ond cirkel av det hela.

Här är en bild på när jag hade riktigt långa naglar! Det var ett par år sedan, tror faktiskt inte att de någonsin har varit längre än så. Problemet är ju när de blir för långa att det är svårt att skriva och att göra vanliga saker. Jag skriver ju en hel del numera, både på datorn, i skolan och dagbok+brev. Pekfingernaglarna tar liksom emot tillslut.

Jag gick idag igenom mina nagellack, som nu efter många år är ganska många. De torkar ju tyvärr rätt så fort om man inte använder dem så ofta. Så många som jag har så hinner jag ju inte med alla! Därför är det rätt så bra med minilacken, dem använder jag mycket. De är inte så dyra och de hinner ofta inte torka så fort.

Rad 1: Dessa lack har jag (+många andra av varierande märken såklart)
Rad 2: Dessa vill jag ha. Mitt bruna hade torkat ihop såg jag förut; det gröna var snyggt jag gillar grönt jättemycket! Det rosa var fint, typ bara på naglarna jag kan tänka mig att ha rosa, är ju ingen rosa person; lila kan vara fint, jag har ju faktiskt inget lila lack, tro det eller ej och slutligen rött, en annorlunda stark röd färg som alltid passar bra. Ni kan hitta fler färger här.

Det är roligt att ha färgglada naglar tycker jag! Det är inte alltid jag är så uttrycksfull i min klädsel, men naglarna kan man göra nästan vad som helst med! Har kört mycket på svart, blått, rött, men även mildare färger som rosa, silver och genomskinligt. Fransk manikyr är dock ingenting för mig. Visst, det är fint ibland, men det är pilligt och blir ofint för snabbt.

För tillfället är mina naglar målade med nr. 42, nästa omgång blir det nog nr. 03 eller nr. 104 (vilket egentligen är mer svart än blått). Baslack under och topp/överlack ovanpå såklart.
Det är ett hett tips för fina naglar, att inte bara ha färg på, utan lack både under och över. Baslacket får färgen att sitta längre utan att flaga av och skyddar dessutom nageln från att ta färg från lacken och bli gul och missfärgad. Överlacket ger extra glans och skyddar färglacket så att det inte slits så fort utifrån.

Nu får det vara nog med nagelskrivande för denna gång! Detta tycker jag iallafall är roligt =)

/S

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0